NAGYKŐRÖS

NAGYKŐRÖS, A VIRÁGZÓ VÁROS

AKTUÁLIS

VÁLASZTÁS

EGÉSZSÉGÜGY

E-ÜGYINTÉZÉS

PROGRAMTÁR

KÖZADAT/ RENDELETEK

aktualitás

Legújabb hír:

Tisztelt olvasó!

Isten hozta Nagykőrösön, Arany János városában! – olvasható a több mint hat és fél évszázada városi rangú településünk kapujában. Ez a mondat és a városközpontban álló Hild János–díj  posztamensén olvasható: „Az érték értéket vonz” mottó jó eszenciáját adja városunk világszemléletének, lelkületének.

Hiszünk a kultúra és a tehetség világokat megmozgató erejében! Hiszünk abban, hogy mindennap tenni kell a jóért: alkotni, dolgozni, szeretni. Hiszünk Istenben és hálásak vagyunk neki, hogy egy ilyen csodálatos hely lehet az otthonunk, mint Nagykőrös!

A város, mely bizonyítja, hogy a középváros nem lemondást jelent a nagyvárosokhoz képest, hanem lehetőséget a humánus és természetközeli életre. Nagykőrösön az oktatás és nevelés minden szintje – bölcsődétől a főiskoláig – megtalálható. Járásszékhely, Kormányablakkal, ami kényelmesebbé teszi a hivatalos ügyek intézését. Országos állat- és kirakodóvásáraink, kiemelt városi programjaink gyakran hazánk határain túlról is vonzzák a látogatókat. A helyi gazdaságot a nemzetközileg elismert nagyvállalatok, mint a Bonduelle Central Europe Kft., a Crown Magyarországi Csomagolóipari Kft., vagy éppen a SIIX Hungary Kft. mellett a közép- és kisvállalkozások termelő, szolgáltató tevékenysége tartja lüktetésben. Városunk kórháza magas szakmai elismerés mellett, a betegek bizalmát, megbecsülését is élvezi. A közösség összefogásának köszönhetően több évtizedes infrastrukturális elmaradást sikerült ledolgoznunk az elmúlt évtizedben. Nagykőrös 2019-ben európai megmérettetésen képviselte hazánkat az Entente Florale Europe versenyen, ahol kiérdemeltük az ezüst minősítést és az elnöki díjat.

Nagykőrösről, a virágzó városról nyújt tájékoztatást ez az internetes oldal itt élőknek; egykori, visszatérő és leendő vendégeinknek! Ön  most az internet legjobb pontján van, persze nem véletlenül, hiszen „Az érték, értéket vonz”!

Dr. Czira Szabolcs
polgármester